Budva  Montenegro - Turistička  ponuda
Smještaj Hoteli Booking Restorani Plaže Nekretnine
Domaća verzija English version
google
Pretraga hotela
Destinacija:
Hoteli u Crnoj Gori
Dolazak
odlazak

SAZNAJTE VIŠE O BUDVI:
Budva INFO
  Budvanske plaže
  Geografija i klima
  Istorija Budve
  Kultura u Budvi
  Sport u Budvi
  Budva Foto galerija
  Stare fotografije Budve

BUDVANSKA RIVIJERA:
Budva
  Ostrvo Sveti Nikola
  Bečići
  Rafailovići
  Pržno
  Miločer
  Sveti Stefan
  PetrovacSPORT U BUDVI

Sport i rekreacija imaju značajno mjesto u turističkoj ponudi na Budvanskoj rivijeri. Pri skoro svim turističkim naseljima i hotelima izgradjeni su sportsko-rekreativni tereni koji su gostima na raspolaganju: igrališta za tenis, odbojku, košarku, rukomet, mali fudbal, boćanje, mini golf, stoni-tenis, iznajmljivanje rekvizita za plažu i drugo. Što se tiče sportova na vodi pružaju se mogućnosti za skijanje, ronjenje, vožnju skuterima, pedalinama, sandolinama...

Sportski vremeplov Budve je veoma poseban, s puno zanimljivih kolektiva i pojedinaca kao i sa rezultatima za respekt. Budvanski sport čine klubovi i sportisti koji postižu rezultate koji daleko nadmšuju brojčanu i teritorijalnu veličinu kraja u kome egzistiraju. FK "Mogren" je u više navrata bio član Prve lige, VK "Budvanska rivijera" je već dugi niz godina prvoligaš, a OK "Budvanska rivijera" je jedna od najboljih ekipa u zemlji. Zapažene rezultate postižu i bokseri BK "Budva", košarkaši KK "Mogren" i boćarski klub "Budva" kao i klub malog fudbala "Sporting M".

U Budvi postoji veliki broj sportskih objekata što predstavlja dobar preduslov za razvoj sportskog turizma. Jedni od tih su Mediteranski sportski centar, stadion FK "Mogren", teniski kompleks Slovenska plaža, boćarki teren itd.

Mediteranski sportski centar je višenamjenska sportska dvorana locirana u centru Budve. U sali pokrivenoj parketom markirani su tereni za rukomet, košarku i odbojku, a mogu se održavati i druga sportska takmičenja, kao i kulurno-umjetničke i estradne priredbe. Tribina prima izmedju 700 i 2.500 gledalaca. Stadion FK "Mogren" nalazi se u centru grada u blizini Slovenske plaže. Teniski kompleks Slovenska plaža nalazi se u sklopu turističkog naselja Slovenska plaža, neposredno uz Jadransku magistralu. U okviru kompleksa postoji 11 dreniranih zemljanih teniskih terena, kao i 3 terena zastrta asvalt-betonom. Centralno igralište je opremljeno tribinom kapaciteta 300 mjesta. Boćarski tereni nalaze se na Slovenskoj plaži i sastoje se od 4 boćarske staze obradjene šljakom, posjeduju prostor za 200 gledalaca i prateće prostorije.
 

 

Copyright © 2003 - 2017   All rights reserved.  Rivijera.net Budva