Budva  Montenegro - Turistička  ponuda
Smještaj Hoteli Booking Restorani Plaže Nekretnine
Domaća verzija English version
google
Pretraga hotela
Destinacija:
Hoteli u Crnoj Gori
Dolazak
odlazak

SAZNAJTE VIŠE O BUDVI:
Budva INFO
  Budvanske plaže
  Geografija i klima
  Istorija Budve
  Kultura u Budvi
  Sport u Budvi
  Budva Foto galerija
  Stare fotografije Budve

BUDVANSKA RIVIJERA:
Budva
  Ostrvo Sveti Nikola
  Bečići
  Rafailovići
  Pržno
  Miločer
  Sveti Stefan
  PetrovacBUDVANSKE PLAŽE

Raskoš lijepih plaža posutih sitnim i krupnim pijeskom, a negdje oblim šljunkom, otvoreno i plavo more, čisto kao suza, jeste jedinstvena prirodna i turistička atrakcija južnog Jadrana.
Budvanska rivijera ima šesnaest zvaničnih pješčanih plaža dužine 10.280 m, površine 283.440 kvadratnih metara na kojima u jednom trenutku komforno može da se smijesti oko 50.000 kupača. Po kvalitetu pijeska se svrstavaju u plaže prve kategorije. Vjekovna igra morskih talasa i obale stvorila je jedinstven raspored ovalnih zaliva sa žalom. Ta neponovljiva ljepota stalnih promjena omogućila je dvojako uživanje na prekrasnim plažama ili strmim liticama.

Da bi ste pravilno koristili mapu potrebno je kliknuti na ime plaže!

jazmogren slovenska plaža sveti nikolaguvance bečićikamenovo pržno kraljičina plažamiločer sveti stefan drobni pijesakperazića do petrovac buljaricalučice
 


Jaz
 

Plaža Jaz je jedna od tri najveće plaže na crnogorskom primorju. Duga je 1200 m a udaljena je od Budve 2.5 km u pravcu Tivta. U zaledju plaže nalazi se Mrčevo polje, sa obije strane je zaštićena brdima Grbalj i Straža. Kroz nju protiče sezonska rijeka Drenovstica.
Plaža Jaz je šljunkovita i na obali i u vodi a u dubini je pijesak. Ova plaža je idealna za autokampere jer se u zaledju njenog većeg dijela, koji je obrastao mediteranskom vegetacijom, nalazi autokamp kapaciteta 2000 mijesta.

Površina: 22500 m2

vrh strane

jazMogren
 

Mogren se sastoji od dvije plaže duge 350 m koje su spojene tunelom i protežu se od rta Mogren do Vidikovca hotela Avala. Izvanredan pijesak na kopnu i u vodi i osunčanost čine ove dvije plaže najatraktivnijim na crnogorskom primorju. Plaža Mogren je od juna 2004 g. nosilac "Plave zastavice" koja je simbol sigurnosti i čistoce kupalista. Udaljena je oko 150 m od Starog grada i do njih vodi betonska staza. Plaže su dobile ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji se iskrcao na jednu od njih nakon brodoloma.

Površina: 4500 m2

vrh strane

mogrenSlovenska plaža
 

Ime ovoj plaži su dali Česi koji su 1935 g. ljetovali u Budvi, a ona se proteže od gradske luke do hotela Park i duga je 1600 m. Slovenska plaža je šljunkovita u vodi i na obali, a u njenom zaledju se nalazi istoimeni hotelski kompleks apartmantskog tipa prepun mediteranskog rastinja, kao i veliki broj plažnih barova gdje možete uživati pijuckajući neko hladno piće. U sklopu plaže postoji nekoliko sportskih terena za vaterpolo, odbojku, tenis, bungee jumping, mali fudbal, boćanje i dr.

Površina: 24800 m2

vrh strane

slovenska plažaSveti Nikola
 

Nezaobilazan dio u Budvi je svakako ostrvo Sveti Nikola, udaljeno od grada nešto manje od 1 km i do njega možete stici brodićima koji svakodnevno voze sa svih budvanskih plaža. Sastoji se od tri pjeskovite plaže ukupne dužine 840 m i obraslo je raznovrsnim mediteranskim rastinjem. Obale ostrva se strmo spuštaju u more, na kojima se nalazi nekoliko uvala koje su idealne za romantične posjetioce. Najljepše plaže na ostrvu su na njegovom južnom dijelu do kojih se dolazi isključivo barkama.

Površina: 2700 m2

vrh strane

ostrvo sveti nikolaGuvance
 

Plaža poznatija po imenu "Mala plaža" duga je 80 m i nalazi se ispod šetališne staze koja vodi od Budve ka Bečićima kojom saobraća turistički vozić. Sačinjena je od sitnog pijeska i na kopnu i u moru. U okviru plaže postoji jedan ugostiteljski objekat gdje možete uživati u hladovini pijuckajući osvježavajuće piće. Plaža Guvance gleda ka zapadu tako da omogućuje boravak do kasnog popodneva. Zalasci sunca na ovoj prelijepoj i intimnoj plaži su trenuci koje ćete viječito pamtiti.

Površina: 950 m2

vrh strane

guvanceBečići
 

Plaža u Bečićima je, dužine 1800 m, od strane medjunarodnih eksperata u Parizu proglašena najljepšom prirodnom plažom na Mediteranu. Budući da predstavljaju spomenike prirode, plaže budvanske rivijere su pod posebnim režimom zaštite. Bečićka plaža je pjeskovita i na kopnu i u moru i u njenoj neposrednij blizini se nalazi širok spektar turističkih sadržaja. Sve je podredjeno željama mnogobrojnih turista koji, uz netaknute krasote prirode ovog kraja, uživaju u blagodetima Mediterana koji nudi neponovljiv doživljaj.

Površina: 99000 m2

vrh strane

bečićiKamenovo
 

Plaža Kamenovo je duga oko 330 m i nalazi se izmedju Bečića i Pržnog. Ona je jedna u nizu manjih pjeskovitih plaža na budvanskoj rivijeri. U vodi se takodje nalazi pijesak koji joj daje veličanstvenu tirkiznu boju.

Površina: 10500 m2vrh strane

kamenovoPržno
 

Plaža Pržno se proteže od rta Kamenovo do rta Miločer i duga je 260 m. Iznad plaže se nalazi istoimeno naselje, tipično primorsko što dokazuje bujna mediteranska vegetacija. Zaledje čine maslinjaci izuzetne vrijednosti, zbog čega se cijeli lokalitet svrstava u spisak zaštićenih prirodnih rezervata. U neposrednoj blizini nalazi se, nedavno obnovljeni, hotel "Maestral", a nekoliko ambijentalnih konoba i kafea nude izuzetne gastronomske trenutke. Ovdje se na licu mjesta možete uvjeriti u realnost egzotičnog zalaska sunca.

Površina: 4300 m2

vrh strane

pržnoKraljičina plaža
 

U neposrednoj blizini Svetog Stefana, na udaljenosti od oko 500 m, nalazi se jedna od najljepših plaža na Mediteranu. Sačinjena je od sitnog pijeska i na kopnu i u moru. Okrenuta je ka zapadu tako da omogućava boravak na njoj do kasnih popodnevnih časova. Ukoliko ostanete do kasno uživaćete u veličanstvenim prizorima zalaska sunca. To je mala plaža, dužine 200m, udobno smještena ispred ljetnje rezidencije kralja Aleksandra Karadjordjevića, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno ljetovaliste kraljice Marije Karadjordjević.

Površina: 1950 m2

vrh strane

kraljičina plažaMiločer
 

Plaža Miločer, poznata i po imenu "Kraljeva plaža", nalazi se odmah pored Kraljičine plaže, okružena je parkovima veličine 18 ha koji se sastoje od cvijeca i drveća egzotičnih vrsta: libanskog kedra, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusa, agave, pitospora i drugog drveća. Naši pomorci su iz dalekih primorskih zemalja donosili niz rijetkih i egzotičnih vrsta drveća i sadili ih po ovom kraju. Dužina plaže iznosi 280 m i sačinjena je od sitnog pijeska i na kopnu i u moru.

Površina: 7400 m2

vrh strane

miločerSveti Stefan
 

Na ovom, po mnogima najatraktivnijem mjestu cijele jadranske obale, nailazimo na veoma rijetku prirodnu pojavu u svijetu - tombolu. To je pješčana prevlaka koja spaja obalu s hridi, na kojoj je izgradjen Sveti Stefan, ekskluzivni grad-hotel. S lijeve i desne strane tombole prostiru se dvije pjeskovite plaže, crvenkaste boje pijeska, dužine 1170 m. U zaledju se nalazi hotel, restorani, kafei, ronilački klub, parking, park uredjen u mediteranskom stilu. Sveti Stefan je jedina "de lux" lokacija na crnogorskom primorju, a njegov ekskluzivitet je odavno poznat u svijetu.

Površina: 14600 m2

vrh strane

sveti stefanDrobni pijesak
 

Ka jugu, prema Petrovcu, teren je takav da se formiralo više malih, uvučenih plaža, pristupačnih samo s mora. Tu se po svojoj ljepoti izdvaja Drobni pijesak, plaža smjestena u skrovitoj uvali, duga 250 m. Pijesak žuto-bijele boje daje joj izgled prave tropske plaže, a zaledje obraslo maslinjacima i makijama epitet "divlje". Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata. Drobni pijesak je omiljeno izletište mještana.
U prošlosti se ovdje održavao skup plemenskih poglavara Paštrovića - Bankada.

Površina: 5000 m2

vrh strane

drobni pijesakPerazića do
 

Plaža Perazića Do se nalazi kod manastira Reževici ispod magistralnog puta. Mala pješčana plaža, dužine 40 m, uvučena je u dubokoj dolini. Uz plažu se nalazi i prekrasan hotel AS kao i pristanište za male čamce.


Površina: 540 m2
vrh strane

perazica doPetrovačka
 

Pješčana plaža dužine oko 600 m, crvenkaste boje pijeska, jedna je od najposjećenijih na Budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju ostrvca Katič i Sveta nedjelja, koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Petrovačka plaža spada u zašticene prirodne rezervate. Njen kupališni dio oivičen je uredjenom obalom, šetalištem s kafićima, restoranima, suvenirnicama...
U zaledju su hoteli "Palas", "Rivijera" i "4. jul".


Površina: 9525 m2


vrh strane

petrovačka plažaLučice
 

Predivan kupališni lokalitet koji je i pored velike posjećenosti ostao prirodno netaknut. Plaža Lučice udaljena je 500 m od Petrovca ka jugu. Ima oblik malog zaliva, duga je 220 m, pješčana je na obali i morskom dnu, s plitkim dnom koje se pruža u more i šumom borova i čempresa u zaledju. Tu se nalaze i nekoliko ugostiteljskih objekata.


Površina: 4250 m2


vrh strane

lučiceBuljarica
 

Buljarica je možda i najveći turistički potencijal crnogorske obale. Buljaričko polje i padine brda Dubovice pogodni su za razvoj svih vidova turizma. Uvala Buljarica proteže se od rta Resovo brdo do Dubovice i predstavlja najveću plažu Budvanske rivijere. Nalazi se na udaljenosti 1 km od Petrovca u pravcu Bara, duga je oko 2250m, šljunkovitog sastava. U zaledju plaže se nalazi više auto kampova i odmarališta.

Površina: 72850 m2


vrh strane

buljarica 

 

Copyright © 2003 - 2017   All rights reserved.  Rivijera.net Budva